DIY-Guides og inspiration

På denne side kan du finde en masse inspiration til DIY projekter for den moderne handyman. Jeg guider til diverse løsninger for både unge som voksne, der gør hverdagen lidt nemmere (og flottere). 

På siden finder du også skøre og geniale opfindelser, som du kan gøre kunsten efter

DIY - Do It Yourself

Lær at bygge hjemmelavet interiør og møbler, samt andre kreative løsninger til hjemmet, som et super flot plankebord eller en lækker knagerække.

Få din næste idé til at indrette hjemmet, forny entréen eller bare tilføje noget ekstra kreativt til boligen. Der er gør det selv løsninger for både nybegyndere og erfarne handymen(og women) 

Inspiration til entréen, spisestuen og udestuen

Få en masse inspiration til opbevaringsløsninger som eksempelvis disse “5 praktiske og moderne DIY opbevaringsløsninger til entréen” eller dette flotte “DIY-Plankebord” som passer perfekt ind i spisestuen. Hvis du er mere til klinker og fliser, kan du bl.a. give dig i kast med dette super flotte og super nemme “Hjemmelavet flisebord”. Prøv også et “billigt og praktisk garderobeskab” eller bevæg dig ud i noget mindre med denne “kommode i asketræ”. 

Det kan være at sommeren er lige om hjørnet, og du mangler noget belysning til din udestue, så finder du her “7 nemme og kreative måder at lyse udestuen op på”.

Inspiration til badeværelset: Toiletrulleholder, badeforhæng, indretning mm.

Man bruger i gennemsnit næsten et år på badeværelset i sin levetid, så det er vigtigt at netop dette er rum er behageligt at være i. Her på siden kan du finde inspiration til lave en god atmosfære på badeværelset. F.eks. kan du give dig i kast med dette “DIY-badeforhæng”, som giver en varm farve til rummet. For at skabe en rød tråd i temaet på dit badeværelse, kan badeforhænget også kombineres med denne “toiletrulleholder i forskellige farver” så de matcher hinanden. 

Hvis du blot søger efter inspiration til indretning af dit badeværelse, har jeg også lavet en guide over “20 forskellige praktiske ting og pynteting” som kan pifte ethvert badeværelsesrum op. 

DIY til påsken: påskefugl, påskeæg og påskehare

Til påske er der mange der vælger at lave en masse DIY påsketing. Især familier med børn finder stor interesse og glæde i at lave en masse pynteting omkring påsketiden. Det kan være du leder efter nye måder at lave en “påskehare” eller nogle flotte “påskeæg i forskellige farver”. Det kan også være at du er til gækkebreve og påskeklip, det er hvertfald en sikker vinder hos børnene, der elsker de gode og hyggelige påsketraditioner. En anden ting børnene plejer at elske er chokoladeæg. Hvis man vil gøre lidt ekstra, kan man evt. lave en lille “påskejagt” for børnene, som indeholder alle de lækre chokolade påskeæg. Til de kreative sjæle kan man også lave nogle “DIY æggebægre” i Royal Copenhagen stil. 

DIY i julen: kreativ julepynt, juleklip og anden inspiration

Juletiden er en tid for alle. Derfor er det oplagt at samle hele familien om en omgang hyggelige juletraditioner, heriblandt kan man samles om noget “kreativ juleklip”. Mange forbinder også julen med juletræer og julepynt. Her på siden kan du finde en bred vifte af forskelligt “DIY pynt” som går super godt til juletræet. 

Det festlige indslag: Barbord og polterarbend

Hvis du står og skal holde den for fedeste fest med alle dine bedste kammerater og veninder, så skal du selvfølgelig have et sted at mixe alle dine drinks. Omend du lejer en bartender eller skal stå i baren selv, kommer man til at stråle bag dette “DIY barbord” som har alt hvad den kræsne bartender behøver. 

Hvis det er en polterarbend som du står og skal arrangere for din mate som skal giftes, så skal der helt sikkert en masse “lir og grej” til, for at gøre det mindeværdigt. 

DIY: Nem guide til hjemmelavet aircondition

Trænger sommeren sig på, imens du mest af alt har lyst til at ligge ved poolen med en drink i din hånd? Os danskere har jo svært ved at klare os i noget der minder om 25+ grader. Heldigvis findes der en løsning der blot kræver et par plastflasker, en blæser, en smule is og noget man kan bruge til at binde med, så har du lavet din helt egen air cooler. Selve kreationen kræver ikke så meget andet, end en smule tålmodighed. Det er en alternativ, men billig løsning til at hjælpe med at afkøle dit overophedede korpus i sommervarmen. 

DIY: Batman vinger

Har du også forsøgt at kanalisere din indre Batman?
Måske ikke, men nu har du hvertfald muligheden for at bygge dine egne vinger, som giver en super fed effekt. 

Selvom du ikke er født ved navn ‘Bruce Wayne’ behøver du ikke at slukke drømmen om at udleve dine superhelte drømme. Længere nede i artiklen demonstreres netop hvordan man kan bygge sine egne Batman vinger, i en youtube video. 

Der er selvfølgelig ikke tale om en 1:1 version af vingerne, men så længe drømmen er der, kan mindre vel også gøre det. 

Vingerne er dog ikke flyvedygtige, så stop lige en halv med at forsøge dig med et springe ud fra Eiffel tårnet, det bliver ikke kønt. Køn er dog processen i at bygge vingerne, som du kan følge i videoen nedenunder.

Mega fedt DIY tøjstativ

I øjeblikket er der en mega upcoming trend i at have tøjstativer lavet af jernrør. Det er bl.a. blevet populært på grund af en intensiveret markedsføring fra “rackbuddy“, der har skabt et generelt øget fokus på brugen af jernrør i indretningen af hjemmet. 

Grundet populariteten og en stigende efterspørgsel, har jeg valgt at gøre kunsten efter, hvor jeg har lavet en lille guide til et gør det selv tøjstativ af jernrør, med materialer der kan findes i dit nærmeste byggemarked.

Materialeliste

 • 2 stk. bøjninger
 • 2 stk. Tee
 • 1 rør på 150 cm i længden (Kan ændres til et kortere eller længere rør)
 • 2 rør på cirka 160 cm (Kan også gøres højere eller lavere)
 • 4 rør på cirka 22 cm (Udgør fødderne)
 • 4 filtpuder til at beskytte gulvet

 

Til at starte med skal rummet, hvori tøjstativet skal stå, måles op så du ved hvor stort det skal være. Efterfølgende skal der findes bygge materialer, som typisk findes i diverse byggemarkeder. Ofte kan man finde rørene der skal bruges, i forskellige standardstørrelser. Hvis tilfældet er, at man ikke kan passe det ind i sit rum, kan man få det skåret til ved byggemarkedet. 

Efterfølgende skal stativet egentlig bare samles, så det passer med at der er 2 bøjer oppe i toppen, med 1 rør i længden og 2 rør til højden. Til fødderne skal der sættes en Tee på hver af rørene der udgør højden på stativet. Til sidst sætter man de 4 rør ind i de 2 tees og påfører filtpuderne underneden, så man får 4 “ben”. 

Det er et super dejligt tøjstativ med masser af plads og det giver tilmed et super fedt og råt look til rummet det står i. 

Mangler hjemmet en bænk? - Gør det billigt og nemt selv

Hvis rummet lige mangler det der ekstra pift, kan det være du skal følge med her. Jeg har nemlig stykket en guide sammen til den flotteste og nemmeste DIY bænk.

Hvis du har surfet rundt på nettet i søgen efter bænke til hjemmet, men kun fundet kedelige eller dyre af slagsen, så FORTVIVL EJ! Jeg har nemlig lavet en skøn og billig bænk, du kan bruge som inspiration til dit eget hjem. Den har en god og praktisk størrelse, idet den ikke er alt for stor, så den egner sig nok bedst til mellemstore rum. 

Herunder vil materialerne som du skal bruge til bænken være listet op:

Materialeliste

 • Ikea hylde – Pris: 249 kr.
 • Sofaben fra Heritage Components – Pris: 251,32 kr.
 • Evt. bordplade rest fra jem og fix – eller skåret på mål i Bauhaus – Pris: 50-100 kr.

Fremgangsmåde

Start med at måle pladen af, så benene har den ønskede afstand. Næst valgte jeg at  forbore huller i samme mønster som hullerne i sofabenets beslag, så skruerne nemmere skrues i. Efterfølgende skrues beslaget på bordpladen og sofabenene på beslaget. 

Nu er fundamentet for bænken færdigt. Næste trin hvor hylden skrues fast på det færdige fundament er frivilligt, dog har jeg valgt at isætte en skrue underneden hver af pladens fire hjørner, for øget stabilitet, da jeg godt kan lide at rykke lidt rundt en gang imellem. 

And there you have it! Verdens nemmeste og (i min optik) fedeste gør det selv bænk. 

Trænger soveværelset til en opfriskning? - 5 DIY idéer til indretning af soveværelset

Soveværelset er et næsten helligt sted, hvor du tilbringer cirka en tredjedel af dit liv! Som 75-årig vil du altså have tilbragt 25 år i søvne. Derfor er det altså vigtigt at vi også har et behageligt rum, hvori vi har lyst til at bruge så lang en del af vores liv. Det er tilmed vigtigt at skabe en rar og organiseret atmosfære, samt indrette rummet på en måde der matcher netop din stil, så du føler dig hjemme i soveværelset.

 1. DIY Wall Art

  Pift soveværelset op med unikke malerier eller posters til væggen, for at skabe dit helt eget udtryk. Det er en super nem måde at tilføje liv til den bare væg. Om du er til kunstmalerier eller citater, så findes der et væld af forskellige billeder og rammer til væggen på nettet. bl.a. har Desenio.dk en masse flotte af slagsen.
 2.  DIY indbygget træ-reol

  Få kanaliseret din indre snedker med denne DIY indbygget træ-reol, som med garanti vil få din næste gæst til at stoppe op og tage et kig. Denne træ-reol er heldigvis billig og nem at lave, men får alligevel dit rum til at fremstå mere elegant, da den står knivskarpt med sit polerede og dyre udseende. Det er altid godt at have en masse opbevaringsplads i sit soveværelse, og denne reol er ingen undtagelse. Fremgangsmåde og materialeliste kan findes her.
 3. Hjemmelavet sengegavl

  En sengegavl i soveværelset er med til at skabe sammenhæng og eksklusivitet i indretningen. Der findes mange forskellige måder at lave en sengegavl på. Den kan bl.a. være lavet af spånplader med stof overtræk, eller være bygget som et akustik panel i træ. Mulighederne er undelige, og det er faktisk ikke så svært at bygge sin egen sengegavl. 
  Du kan starte med at finde inspiration hos Woodupp.dk, som har knækket koden til eksklusive sengegavle af træpaneler, til overkommelige priser.