Hjemmelavet flisebord

Ligger der også en handyman og rumsterer i maven på dig?

Hos Sebbers værksted er der et væld af forskellige gør det selv idéer som du kan give dig i kast med. Lige fra DIY-plankebord til en hjemmelavet knagerække. Kun fantasien sætter grænser.

Den gennemsnitlige dansker har et basislager i hjemmet, der bygger et solidt fundament for mange af projekterne her på siden, så fortvivl ej, du er allerede godt på vej.

Lav dit eget hjemmelavede flisebord på få trin

Jeg lavede mit eget flisebord for noget tid siden og det blev kanon flot! Det var simpelthen så simpelt og krævede ikke meget arbejde

Hjemmelavet flisebord

Da jeg ikke selv har prøvet at arbejde med fliser før, men opdagede hvor nemt og sikkert det var at få et flot resultat, har jeg valgt at dele en step-by-step guide til hvordan man laver et flisebord.

Materialeliste:

  • Bord eller plade efter ønske (Mit er fra Jysk)
  • Fliser i mosaiknet (Købt i Bauhaus her)
  • Monteringslim
  • Monteringslimpistol
  • Hvid fuge
  • Spand til at blande
  • Malerpind
  • Gummispartel
  • Målebånd
  • Svamp

Step-by-step guide

Trin #1 – Forberedelse

Sørg for at gennemgå listen for ting du har i forvejen, så du ikke bruger unyttigt mange penge på materialer. Sørg for at måle bordet godt op, så det passer i forhold til fliserne. 

 

Trin #2 – Påføring af monteringslim

 Først indsættes monteringslimen i pistolen, så den er klar til at blive presset ud. Dernæst trykkes der en liberal mængde ud på undersiden af fliserne, så trådnettet på undersiden er nogenlunde dækket. Når fliserne er lagt på, skal de lige have et ekstra tryk, således fliserne fordeler sig jævnt. Man kan evt. bruge en skruetvinge, til at holde fliserne fast imens de tørrer. 
Selve tørretiden på limen er typisk mellem 3-4 timer, dog vil jeg anbefale at lade det tørre i minimum 24 timer, da limen her har opnået maksimal styrke. 

 

Trin #3 – Så skal der fuges!

Før fugen skal på, skal den selvfølgelig lige blandes først. Bland den efter pakkens instruktioner, så du sikrer det bedste fugemasse forhold. Tag din gummispartel og begynd at fylder revnerne mellem fliserne stille og roligt. Sørg for at være omhyggelig omkring sider og hjørner, så du får et flot og ensartet resultat.

 

Trin #4 – Rengøring

Lad gerne fugen sidde en halv time cirka. Når fugen så har fået lov til at sidde den halve time, tager du svampen under vandhanen og vrider den godt efterfølgende. Kør forsigtigt svampen over bordet, for at fjerne den overskydende fugemasse.

 

Trin #5 – Færdig!

Nu kan du nyde dit skønne flisebord, der båder står godt indenfor, men også gør sig godt ude på terrassen. I tilfælde af at du stiller bordet udendørs, kan du med fordel spraye noget fuge-forsegler på bordet, så det kan modstå vind og vejr.

Så nemt er det altså at lave et gør det selv projekt, samt at blive selvskrevet til HANDY-KING titlen

Sulten for mere?

Hvis nu det ikke kun er en handyman der ligger og rumsterer i maven, så kan du stille din madtrang med opskrifter fra hjemmesiden her