Størstedelen af alle Århusianere har skiftet til robotplæneklipper – Har du?

Robot plæneklipper

Langt størstedelen af alle Århusianere er skiftet fra regulær benzin plæneklipper til robot plæneklipper

I øjeblikket ses der en opadgående trend for robotplæneklippere på markedet. Dette på trods af, at de har eksisteret i noget tid, samt er relativt veletableret på det danske marked. 

Ikke nok med at vi følger en opadgående trend, så ses der en næsten eksponentiel stigning i nye erhvervelser af robotplæneklippere blandt alle Århusianere. “Det vurderes at årsagen til den markante stigning i erhvervelser af robotplæneklippere, kan skyldes den nyligt indførte klimaplan. Klimaplanen udgør fundamentet for et nyt og klimavenligt Danmark, hvilket Århusianerne, i overført betydning, har valgt at følge ved at skifte til en grønnere måde at vedligeholde deres grønne arealer.” – Siger klimaekspert, Don G Jensen.

Det er dog ikke alle der er med på denne klimavenlige bølje, da mange parcelhus-ejere stadig sværger til store havetraktorer og andre brændstofdrevne plæneklippere. Vi har derfor opstillet en række fordele og ulemper ved at skifte til robotplæneklipper.

Fordele

  • Den største fordel og for de fleste det primære beslutningsgrundlag, er friheden ved ikke at skulle slå græsset selv.
  • De fleste robotplæneklippere kommer med en såkaldt “bio-klip” funktion, der trimmer og gøder plænen på én og samme tid.
  • Sundere for miljøet.

Ulemper

  • Begrænsning på klippeareal og batterilevetid
  • Opladetiden på de fleste robotplæneklippere er lang.
  • Klipper primært græs der i forvejen er kort, så den snupper ikke lige en langhåret plæne

Klimaekspert Don G Jensen siger, “Der vil i takt med den nyligt indførte klimaplan og det stigende fokus på en bæredygtig dagligdag, komme flere og flere robotplæneklippere til. Det ses bl.a. hos århusianerne, hos hvem den allerede er kærkommen, eller vil blive det i fremtiden.”